Nieuw in onze klas?

Als uw peuter voor het eerst naar school komt is dit zowel voor hem/haar als voor u als ouder een grote stap! Daarom wil ik op deze pagina wat tips en extra info plaatsen om de stap een beetje te verkleinen!

Enkele tips:
° Wenen kan en mag aanwezig zijn op de 1e schooldag!
° Neem een kort en duidelijk afscheid. Rek het afscheidsmoment niet te lang, hoe langer het wordt, hoe moeilijker voor de peuter! Zeg ook duidelijk dat u weggaat, maar straks terugkomt.
° Wees op voorhand positief over het schoolgaan.
° Wanneer er broers of zussen aanwezig zijn op school, geef ook duidelijk mee dat de peuter niet steeds bij broer of zus kan zijn. Dat ook zij naar hun eigen klas gaan.

Kijkdag:
De maandag of donderdagvoormiddag voor de instapdag mag u samen met uw peuter een kijkje komen nemen in onze klas! De klasgenootjes zijn dan ook aanwezig. Dit is belangrijk omdat ze de omgeving al eens zullen gezien hebben, wat vertrouwen geeft bij de eerste schooldag! Maar ook dat ze mezelf al eens hebben gezien. Ook voor u is het leuk om te weten hoe het klasje eruit ziet en u kan dan ook al uw vragen stellen.
Exacte data's volgen via een uitnodiging in de post.

Nuttige info over de klaswerking:
° Bij mooi weer is de speeltijd buiten, bij slecht weer spelen wij in onze polyvalente zaal.
° Uw peuter kan melk drinken van de school. U beslist zelf wanneer uw peuter drinkt, 's morgens en/of 's middags. Op het einde van de maand komt dit op de schoolfactuur.
° De kleuters eten in de polyvalente zaal.
° Wij eten 's morgens en 's middags een koekje of stuk fruit tijdens de speeltijd. Na de speeltijd 's morgens en 's middags drinken wij water! Koekjes en drankjes graag naamtekenen!
° De reservekledij wordt in de klas bewaard. Graag bij de start een broekje, slipje, t-shirt en trui mee te geven met uw peuter en dan wordt dit in zijn/haar doos gestopt! Wanneer u vuile kledij meekrijgt naar huis, kan u dan gewoon nieuwe stukken meegeven.

Afspraken:
° Voor uw peuter naar huis gaat, wordt er eerst een hand gegeven aan de juf. Zo weet ik zelf wie er met wie naar huis gaat!
° Bij een verjaardag in de klas vind ik het leuk dat we samen kunnen vieren! Hierbij is het dan leuk dat u iets meegeeft waar we samen kunnen van smullen: fruit, taart, cake, pannekoeken, ijsjes,...
Geen individuele cadeautjes!

Heen - en weerschriftje:
Dit schriftje krijgt u elke dag mee naar huis. In het schriftje komen de liedjes en versjes die we aanleren in de klas, maar ook een overzicht van wat we in elk thema doen in de klas. Wanneer er iets moet worden meegedeeld zal dit steeds in het schriftje zitten!
Ook u als ouder mag hier zeker iets in schrijven. De schriftjes worden elke morgen gecontroleerd! Vb bij wijziging van opvang, maaltijden of afhaling kan u dit steeds vermelden!

Hoe inschrijven?
U mag gerust eens binnenspringen om op voorhand eens te kijken naar de klas en om nog vragen te stellen. Neem gerust uw peuter mee als u kan. Inschrijven kan elke schooldag vanaf 8.35u tot 11u45 en vanaf 13u15 tot 16u. Indien mogelijk, graag op voorhand verwittigen. Zo is er zeker iemand beschikbaar voor de rondleiding of inschrijving!

Gegevens school:
Sint-Andreasinstituut
Steensedijk 151
8400 OOSTENDE
059 427527
http://www.saobasis.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: