zaterdag 5 december 2015

Sinterklaasje bonne, bonne, bonne!

Vrijdag was het eindelijk zo ver! Na lang aftellen en (bang) uitkijken naar zijn komst, kwam Sinterklaas met zijn zwarte Pieten naar onze school!
Onderweg was hij zijn mijter kwijtgeraakt door de hevige rukwinden. Zwempiet had nog geprobeerd om de mijter te pakken, maar hij was al te ver weg. We waren bang dat Sinterklaas niet zou durven komen zonder zijn mijter...
Daarom maakte elke kleuterklas en ook het 1e leerjaar een mijter voor Sinterklaas. Wij maakten samen een slaapmijter!

Bij z'n aankomst was de Sint wat verdrietig zonder mijter, we beurden hem op met het dansen van de Sintshake! Kort daarna kwam de politie van Oostende met een grote doos... Ja hoor, de mijter van Sinterklaas was terecht! De politie had hem op het strand gevonden en terug bezorgd!

Dan was Sinterklaas klaar om naar de klassen te vertrekken met cadeautjes en lekkers. Ook in onze klas kwam hij langs. Alle kindjes waren reuzeflink! Zolang Sinterklaas op zijn stoel bleef zitten, was er niks aan de hand. Eens hij rechtstond om een handje te geven was er al iets minder enthousiasme. Maar 1 voor 1 gaven alle peuters een handje aan Sinterklaas (uit vrije wil :-) )

Nadien speelden we met al ons nieuwe speelgoed en smulden we van de picknickjes. Foto's van deze dag kan je bekijken via deze link: Welkom Sinterklaas en Zwarte PietenGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: