zaterdag 30 januari 2016

Deze steen op deze steen


De eerste week rond ons thema stenen zit er alweer op! Volgende week zetten we dit thema nog verder, want we kunnen nog heel wat leuke dingen doen met de gevonden stenen.

Wat kwam er al aan bod?
- we hebben de stenen eerst eens goed gewassen met de penselen en water
- er kwamen stenen in de zandtafel om mee te bouwen, stapelen, rollen,...
- we lieten de stenen van een verhoog naar beneden rollen door de verf
- als je de stenen in een zakje stopt kan je er leuk mee stempelen!
- een activiteit die wat concentratie vraagt: een steen onder 1 bekertje van de 3 stoppen, de bekers worden verwisseld en op het einde moet je kunnen tonen waar de steen nu verstopt zit.
- elke kleuter mocht een steen uitkiezen, hier schilderden we oogjes op. Nu heeft elk kindje zijn eigen steen. Deze wordt op een grote steen gezet zodat we samen sterk zijn!
- het liedje 'deze steen op deze steen' werd aangebracht.

Op maandag kwam het leerlabo aan bod. Met de ganse school gingen we kijken naar het auditorium waar het 3e leerjaar een voorstelling gaf van de verschillende beroepen die aan bod komen in de bouw van een huis/school. Dit geeft de aanleiding tot een DOE-labo in april. Hierbij mogen de lagere klassen (klasdoorbrekend) kiezen voor 1 bepaald beroep. Wij werken samen met het 1e en 2e kleuter. Telkens mogen ze kiezen bij welk beroep ze willen aansluiten: stukadoor, binnenhuisarchitect of tuinaannemer. Het eerste DOE-labo gaat door op dinsdag 19 april.

Woensdag kwam Vincenzo Emilio naar onze klas kijken. Op maandag start hij bij ons in de klas! Dan zijn we in het totaal met 9 peuters!

Foto's van deze week: steengoed bezig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: