woensdag 2 maart 2016

We hebben niet stilgezeten!


Sinds de krokusvakantie zijn we in onze klas aan het werk rond treinen. Ik merk dat het enorm aanspreekt in de klas en dat de peuters er zich echt in kunnen uitleven!
Wat kwam er zoal aan bod tijdens het thema?
- we maakten een plaatsje waar we een groot treinspoor konden maken (die ook kon blijven liggen na al het harde werk :-) ) In deze hoek werd al veel gespeeld en verschillende sporen werden gemaakt! Sporen met bruggen, onder bruggen,...
- we keken naar Thomas de trein op de pc, alsook naar een filmpje van de machinist. Zo konden we eens binnenkijken in de locomotief en al die verschillende knopjes zien!
- we gingen op uitstap met de trein naar Brugge en terug. Deze uitstap zagen de peuters allemaal goed zitten en had ook wel invloed op hen. Er waren er die avond dan ook heel wat vermoeid. (Waaronder ook de juf zo bleek de rest van de dagen: ziek)
- we knutselden er al op los voor ons optreden voor het kleuterfeest
- Matthias bracht een gezelschapsspel mee over treinen, dit spel viel enorm in de smaak bij de peuters!
- Mao bracht de treinen van Thomas de trein mee naar de klas, oh wat was dat een hit in de klas :-)
- Lander en Liam brachten heel wat smurfjes mee! Zo konden we de verschillende smurfen leren kennen en dezelfde terug zoeken.
Bedankt aan alle ouders om deze spullen mee te geven naar de klas, zo leeft het thema echt in onze klas!

- Filmpjes van de smurfen werden getoond in de klas om de peuters al wat in de sfeer te brengen!

Ik zou nog even kunnen doorgaan, maar dan zou de verrassing eraf zijn he! Al deze activiteiten probeerde ik op foto vast te leggen. Geniet mee via deze link: Treinen in de klas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: