dinsdag 19 april 2016

Ju ju paardje!

Gisteren gingen wij op uitstap naar Leffinge om naar de paarden te kijken! Het werd uiteindelijk veel meer dan dat :-) Bij het toekomen konden de kleuters al direct naar de paarden toe om ze te aaien of te bekijken.

Vrijdagmiddag hadden wij paardenkoekjes gebakken met de kleuters en deze wilden we graag geven aan de paarden! Jammergenoeg waren ze niet hard genoeg gebakken, want koekjes voor paarden moeten echt heel hard zijn.(de pauw vond ze wel heerlijk)
Gelukkig stond er een doos koekjes die de kleuters mochten uitdelen aan de paarden. Ze moesten hun handje helemaal plat houden en dan kwam het paard ruiken en het koekje opeten!

Daarna mochten we een ritje op het paard maken. Er waren toch heel wat durvers tussen! Sommigen zaten er graag op, anderen vonden het maar niets en kwamen er ook vlug weer af.

Na het ritje op een paard, mochten de kleuters in groepjes van 8 mee met de koets. De koets deed een klein ritje langs de boerenwegel en keerde dan terug. Een hele belevenis!!

Voor onze picknick hadden we het getroffen, want het was al de hele morgen mooi weer! Achter de stallen zaten we goed beschut tegen de koude wind. Eens iedereen goed had gegeten mochten we nog in het stro spelen en speelden we met het zeil ook nog enkele spelletjes.

Bedankt aan alle ouders/grootouders die konden rijden!!
En een zeer grote dank je wel aan de familie van ClΓ©mentine om dat alles mogelijk te maken!!

De foto's volgen zo snel mogelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: