maandag 30 april 2018

Er zit een schat verborgen in jezelf

Dat is ons jaarthema op school! Omdat dit steeds wordt aangebracht in een gezamenlijk moment met de ganse school, wou ik er graag in de klas ook eens bij stilstaan.
Op dinsdag stond er een grote schatkist in onze klas, daarin zaten alle mannetjes! We konden zo alle mannetjes 1 voor 1 bespreken: wat is er typisch aan? Welk kleur heeft hij? Wat is zijn specialiteit?

Zo leerden we Blind vertrouwen, Geweldig, Asjeblieft dankjewel, Houvast, Evenwaardig, Heer Eerlijk, en Mispunt kennen. Ze hebben allemaal een hartje op hun buik.
Blind vetrouwen heeft een blinddoek, is rood van kleur en leert ons vertrouwen op anderen.
Geweldig heeft een vredesduif, is tegen geweld en is blauw van kleur.
Asjeblieft dankjewel heeft rode lippen om mooie woorden te zeggen tegen iedereen, zegt dan ook steeds asjeblieft en dank je wel, maar geeft ook complimenten! Hij is wit van kleur.
Houvast heeft handjes, houdt van vriendschap en elkaar helpen. Hij is oranje van kleur.
Evenwaardig is geel en heeft oren! Hij kan goed luisteren en vindt het leuk dat iedereen anders is.
Heer Eerlijk is paars en heeft een gat in zijn buik. Dit gat is omdat hij zo eerlijk is dat je er dwars doorheen kan kijken!
Mispunt is groen en heeft ook een hartje, maar dat is kapot. Omdat hij heel wat dingen fout doet, hij maakt ook de hartjes van de anderen kapot en neemt hun eigenheid af!

Maar eind goed, al goed: de mannetjes leren Mispunt hoe zich beter te gedragen en zo wordt zijn hartje terug heel!

De peuters waren heel snel mee met het verhaal, ze knutselden ook hun eigen mannetje waardoor er heel wat concreter werd. We zongen ook het themalied!
Foto's vind u hier Er zit een schat verborgen in jezelf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: