zondag 29 mei 2016

Uitstap Oostende voor anker!


Op vrijdag was het eindelijk zover! We hadden er al lang naar uit gekeken om samen naar de bootjes te gaan kijken!
Het treintje van Oostende pikte ons op aan de school om ons naar het station te brengen. Dit was al een ervaring op zich voor de peuters! Ze genoten enorm van de trein en het naar buiten kijken!

Eens aangekomen aan het station maakten we een wandeling langs de verschillende boten en kraampjes! We zagen zelfs een kraam vol met touwen, dit paste perfect in ons thema! Aan het platform bij de Kapellebrug hadden we een mooi overzicht van de verschillende boten en de mooie wapperende vlaggen! We konden ook binnenkijken in enkele boten en zagen een hondje, een mevrouw en een mooi gedekte tafel :-)

 De wandeling zetten we verder langs het Leopoldpark waar we stopten voor een verdiende koek! Dit konden ze gebruiken om wat energie op te doen voor het laatste stuk van onze wandeling richting het strand!
Op het strand was er een mooi stuk afgezet met strandzeilen speciaal voor ons. Daar werd heel wat gespeeld en aten we ook samen onze picknick op. Het was er erg aangenaam vertoeven :-)

De dag ging snel voorbij, want opeens werd het tijd om op te ruimen en terug richting de trein te vertrekken. Het was een geslaagde dag gevuld met zon, boten, vlaggetjes en last but not least: lachende gezichtjes!! (zowel bij de kids als bij de juffen)

Geniet mee via de link: Oostende voor Anker
De foto's van wat we in de klas deden rond het thema staan ook in deze map. Enkele op voorhand geplande dingen vielen weg wegens tijdsgebrek, maar al wat we deden werd erg gesmaakt :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: